DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Tradiční košt pálenek 2018

Vážení a milí přátelé domácích destilátů,

letos pokračujeme již 14. ročníkem naší výstavy. Loňský rok na podzim sice nebyla žádná velká úroda ovoce, ale věřím, že se určitě nějaké vzorky pálenek najdou.

A zde je již pozvánka na veřejný košt, kterého se mohou zúčastnit samozřejmě i ti, kteří nic nevystavovali, a jen chtějí ochutnat ty nejlepší pálenky nejen z našeho kraje, ale rovněž i z prostějovska, lounska či humpolecka. Letos tam budou i speciality jako malinovice, pomerančovice či dokonce mrkvovice. Inu, přijďte...

     Příjem vzorků pro letošní Tradiční košt pálenek byl již uzavřen a k vyhodnocení pálenek došlo dne 24. března.

Do uzavěrky se přihlásilo celkem 163 vzorků, což považuji při loňské velké neúrodě za perfektní výsledek. Je vidět, že milovníci pálenky sáhli do svých zásob a na výstavu dávali i starší ročníky (2016, ale i starší).

Na záložkách vlevo jsou zveřejněny letošní výsledky v jednotlivých kategoriích a rovněž fotografie z vyhodnocování v komisích, tak i z veřejného Tradičního koštu pálenek. Myslím, že můžeme říct, že se již těšíme na "polokulatý" již 15. ročník, který se bude konat v roce 2019.

V polovině února jsme rozeslali informace a pozvánku na Košt pálenek do různých medíí. Jejich obsah můžete shlédnout na další záložce vlevo.